Summer Camp Remaja IQ 2011.

Posted on Updated on

MUKADIMMAH SUMMER CAMP REMAJA IQ 2011

Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud “Jagalah lima perkara sebelum datangnya lima perkara”… Salah satunya Baginda berpesan supaya kita menjaga masa muda sebelum datangnya masa tua. Usia muda atau zaman remaja adalah suatu saat yang amat kritikal, penuh pancaroba dan amat mengasyikkan. Akan tetapi kesilapan ketika melalui usia remaja boleh mengakibatkan penyesalan di hari tua. Itulah hikmah mengapa Rasulullah berpesan sedemikian.

Sayangnya pada hari ini ramai remaja Islam telah menjadi mangsa dahsyatnya serangan pemikiran daripada Barat. Mereka terkepung oleh 1001 media, menghabiskan masa muda untuk aktiviti yang tidak bernilai ibadah, merosakkan diri dan menghancurkan potensi. Mereka kemudian terhempas menjadi generasi yang tidak memiliki jatidiri dan pegangan hidup. Lupa tanggungjawab sebagai seorang Muslim dan tiada halatuju.

Menyedari akan hakikat ini maka kami berusaha sedaya mungkin untuk cuba menyahut seruan Rasulullah s.a.w. agar  mendekati, menjaga, memelihara, mendidik dan mentarbiyyah para pemuda pemudi Islam kerana merekalah harapan umat Islam pada masa akan datang. Semoga segala ilmu dan pengalaman yang dikongsi bersumberkan metode Al-Qur’an dan Sunnah Nabi yang sahih akan menjadi benteng kepada mereka untuk menghadapi segala mehnah dan tribulasi dalam usaha meraih keredhaan daripada Allah ‘Azza wa Jalla. Amiin.

 

 

Sebarang pertanyaan sila hubungi:

019-4750691 / 012-4265194 / 019-4646640

 http://al-qayyim.com.my

http://alqayyim.net

 facebook: Al Qayyim

Facebook Page : Pertubuhan Kebajikan Al-Qayyim Malaysia 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s